În opinia lui Șerban Huidu, tinerii din ziua de azi ar trebui să cunoască mai multe informații despre perioada comunistă din România. În plus, omul de radio și televiziune este de părere că oamenii se lasă influențați de informațiile care apar pe internet și trebuie să învețe să facă diferența între ce este fals și ce este adevărat. Iată mai jos, în articol, ce mărturisiri a făcut, în cadrul unei emisiuni de la Kanal D.
Șerban Huidu a mărturisit că tinerii din ziua de azi sunt „deștepți și deschiși la minte”, însă cunosc prea puține detalii despre perioada comunistă din România și cum au reușit românii să-și obțină libertatea, la Revoluția din 1989. La un moment dat, omul de radio și televiziune a tras un semnal de alarmă și a mărturisit că există riscul să se repete.
„Copiii nu știu lucrurile acestea și ar trebui ca părinții să le povestească, pentru că este foarte ușor ca unul dintre ei să se ridice și să ajungă un al doilea dictator. Mai mult, generațiile tinere au acces nelimitat la informații, pe internet, dar trebuie să discearnă între ce e adevărat și ce este fals. În ultimul timp, se vorbește despre cum internetul a devenit un instrument folosit pentru a da jos dictatorii lumii, dar și despre faptul că este un excelent mijloc de control și de manipulare”, spunea Șerban Huidu.
Șerban Huidu este de părere că oamenii sunt manipulați, în prezent, de internet. În plus, prezentatorul TV susține că tinerii din ziua de azi ar trebui să învețe, la școala, să facă diferența între ce este adevărat și ce este fals, în mediul online.
„Foarte mult. (n.r. răspuns la întrebarea «Cât de manipulați suntem?»). Din păcate, apropo de internet, există TED-uri. La un moment dat, după Brexit, a venit o tipă de la The Guardian, cred, o ziaristă care a explicat care au fost mașinațiunile și cum s-a intervenit în democrație, prin Cambridge Analytica, și cum Brexit-ul, pe lângă voința populară, a fost și voința unor oameni care au indus voința populară. Deci cred că suntem foarte manipulați, din păcate, de internet. Iar, așa cum spuneam mai devreme, cred că școala, în principal, trebuie să-i facă pe cei mici să înțeleagă, să facă diferența între ce e viabil și ce nu e viabil pe internet. Cred că acum câteva zile am citit niște versuri de Eminescu, pe internet, cu Zamolxe, Dacii Liberi, era clar, pentru un minim de cultură, că era greșit cu Dacii Liberi la Eminescu”, a spus Șerban Huidu.
„Cred că e foarte ușor de manipulat și cred că asta este și «călcâiul lui Ahile» în ceea ce privește aceste povești de pe internet, grupuri sociale. Dau portavoce tuturor nebunilor. Dacă până acum 20 de ani era o triere, acum nu mai e nicio triere. Orice nebun are portavoce, se cheamă Facebook, Instagram, Tik Tok. Și, atunci, trebuie să decelăm care e nebun și care spune lucruri bune”, a mai spus omul de radio și televiziune.
Sursă foto & video: „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D